Esetek, amikor mindenképp új kulcsot kell másoltatnunk

A zárcseréről mindig sok szó esik, de a kulcsok viszonylag kevés figyelmet kapnak. Pedig sok esetben nem is a zár okozza a gondot, hanem a kulcs. A kulcsok ugyanis sokkal lágyabb anyagból készülnek, így hajlamosak megsérülni. Mi magunk sem segítünk sokszor, hogy a kulcs ép maradjon, hiszen a táskánkban vagy a zsebünkbe dobva sok más […]

Tovább olvasom >>

Nem tragédia, ha a pótkulcs is elvész

Elég bosszantó helyzeteket szülhet az élet, például azt, ha egy zárhoz minden kulcs elvész. Azonban ilyenkor sem kell kétségbe esni, van lehetőség arra, hogy a zárhoz készüljön el maga a kulcs. Persze az, hogy ki dönt e mellett és ki cserélteti le inkább az egész zárszerkezetet, szintén egyéni mérlegelés kérdése. Az viszont biztos, hogy a legjobb tanács az lehet, hogy mindig legyen pótkulcsunk. Hisz egy kulcsot sokkal könnyebb másolni, mint egy zár alapján elkészíteni. De ez is lehetséges.

Tovább olvasom >>

Fontos iratokhoz nem férünk hozzá, mert elveszett a szekrény kulcsa! Mit tegyünk?

A szekrényzár így első hallásra valamilyen ódivatú dolognak hangzik. A lelki szemeink előtt már meg is jelenik egy antik szekrény vagy vitrin, amit nagyszüleink, dédszüleink házában láthattunk, és sosem értettük, mi lehet benne, amit zárva kell tartani. Nos, zárható szekrény munkahelyeken, irodákban is lehet, és persze az otthonunkban is.

Tovább olvasom >>