Fontos iratokhoz nem férünk hozzá, mert elveszett a szekrény kulcsa! Mit tegyünk?

A szekrényzár így első hallásra valamilyen ódivatú dolognak hangzik. A lelki szemeink előtt már meg is jelenik egy antik szekrény vagy vitrin, amit nagyszüleink, dédszüleink házában láthattunk, és sosem értettük, mi lehet benne, amit zárva kell tartani. Nos, zárható szekrény munkahelyeken, irodákban is lehet, és persze az otthonunkban is.

Tovább olvasom >>

Hová NE rejtsük a pótkulcsot?

Ha elveszítjük a kulcsunkat, vagy kizárjuk magunkat a lakásból, nagyon jól jöhet, ha előrelátóak voltunk, és elrejtettünk valahova egy pótkulcsot. Az első lépés, hogy elmegyünk a kulcsmásolóhoz, és másoltatunk egyet. A következő pedig már az, hogy el is rakjuk valahova, ahol biztonságban lesz, de mégis hozzáférhető helyre kerül.

Tovább olvasom >>

Cseréljünk-e zárat?

Sokszor eszünkbe sem jut kicserélni az ajtók zárait, olykor pedig nehéz eldönteni, hogy cserére érett-e. Vannak olyan alkalmak, amikor már elsőre rosszra gondolunk és zárcsere jut eszünkbe, pedig lehet, hogy egyszerűbben is meg tudjuk oldani. Ilyen például, ha akadozik a zár. Ebben az esetben nem szükséges egyszerre szakemberhez fordulni, mi magunk is tudunk tenni az […]

Tovább olvasom >>