Fontos iratokhoz nem férünk hozzá, mert elveszett a szekrény kulcsa! Mit tegyünk?

A szekrényzár így első hallásra valamilyen ódivatú dolognak hangzik. A lelki szemeink előtt már meg is jelenik egy antik szekrény vagy vitrin, amit nagyszüleink, dédszüleink házában láthattunk, és sosem értettük, mi lehet benne, amit zárva kell tartani. Nos, zárható szekrény munkahelyeken, irodákban is lehet, és persze az otthonunkban is.

Tovább olvasom >>

Hová NE rejtsük a pótkulcsot?

Ha elveszítjük a kulcsunkat, vagy kizárjuk magunkat a lakásból, nagyon jól jöhet, ha előrelátóak voltunk, és elrejtettünk valahova egy pótkulcsot. Az első lépés, hogy elmegyünk a kulcsmásolóhoz, és másoltatunk egyet. A következő pedig már az, hogy el is rakjuk valahova, ahol biztonságban lesz, de mégis hozzáférhető helyre kerül.

Tovább olvasom >>

Cseréljünk-e zárat?

Sokszor eszünkbe sem jut kicserélni az ajtók zárait, olykor pedig nehéz eldönteni, hogy cserére érett-e. Vannak olyan alkalmak, amikor már elsőre rosszra gondolunk és zárcsere jut eszünkbe, pedig lehet, hogy egyszerűbben is meg tudjuk oldani. Ilyen például, ha akadozik a zár. Ebben az esetben nem szükséges egyszerre szakemberhez fordulni, mi magunk is tudunk tenni az […]

Tovább olvasom >>

Fúrt vagy hagyományos kulcs?

Ma már a kulcsokból is számtalan mennyiségű áll rendelkezésünkre. Választhatunk az egészen egyszerű kivitelezéstől kezdve a kifejezetten biztonsági zárakhoz kifejlesztett, speciális kialakítású kulcsokig.

Tovább olvasom >>

Mikor kell hívni a szakembert?

Az ember általában találékony szokott lenni, főleg, amikor javításról van szó, hogy így is meg tudjon magának spórolni pár ezer forintot. Azonban vannak olyan helyzetek, amikor nem jó ötlet, ha magunk akarunk megoldani egy javítást, ahogy az sem, ha sokáig halogatjuk.

Tovább olvasom >>

Milyen zárak közül tudunk válogatni?

Egy jó minőségű zár hamar megadja azt az érzést, hogy biztonságban vagyunk. Ez egy olyan eszköz, amit mindennap használunk, és nemcsak akkor, amikor lemegyünk otthonról. Sokan napközben is bezárkóznak, hogy kint tartsák a nem kívánt vendégeket.

Tovább olvasom >>