Postaláda vásárlás

Milyen a megfelelő postaláda? Mire érdemes figyelni leveles láda vásárlásakor?

Minden esetben a legfontosabb, hogy kültérben vagy beltérben lesz-e a postaláda helye.

Beltéri levélszekrények esetén a következőket vegyük figyelembe:

  • Régi láda helyére vagy új helyre lesz-e a szerelés?
  • Falra szerelhető a postaláda, vagy beépíthető?
  • Milyen biztonsági szinttel van ellátva a kulcsos zárrész?
  • A postaláda lemezvastagsága, illetve azon lévő festék minősége mennyire időtálló?

Lépcsőházi postaládák esetében, ha a régi levélszekrényt szeretnénk lecserélni, mindig mérjük körbe a lecserélni kívánt levélszekrényt. Így elkerülhetjük az esetleges kellemetlenségeket, amik a méretkülönbségből adódhatnak.

A legtöbb társasház rendelkezik leveles szekrénnyel, minden lakónak van saját postaládája. Ha cég is be van jelentve az adott ingatlanba, akkor a cég nevét is kötelező a postaládán feltüntetni. A mai világban már nem érkezik annyi levél, mint régebben, mert felváltotta a sokkal gyorsabb elektronikus levelező rendszer, az e-mail.

Viszont a csekkek és egyéb hivatalos iratok a mai napig kötelezően levél formájában érkeznek, amelyről értesítőt is bedobnak, ha nem tartózkodunk otthon. Így érdemben nem változott a postaládák mérete és a számuk sem csökkent.

A postaláda biztonsági szintje szintén egyszerűnek, primitívnek mondható, hiszen vékony lemezek találkoznak minden irányból, és ahonnan a küldeményt bedobják, még lyukas is a szekrény. Találkozunk többféle kulcstípussal, de a legtöbb esetben a postaládazár minősége nem túl komoly.

Kültéri postaládák esetében a főbb szempontok a következők lehetnek:

  • beépítés módja
  • ha a kerítés belső oldalára szereljük, akkor a külső oldalról megoldottnak kell lennie a küldemény elhelyezésének, lehetőleg csapadékvédett is legyen.
  • ha a kerítés külső felére szerelik, akkor meg kell oldani a külső oldalról a bedobást. A bedobó nyílás is legyen takart, hogy ne érje csapadék a benne lévő leveleket.
  • fontos a postaláda anyaga, illetve színe
  • A festés minősége is fontos.

Oszlopba szerelhető postaláda típusok esetében is lehet külső zárású és lehet belső zárású változat.

A Kulcskirály az oszlopba építhető postaládából csak az olasz Silmec típust árulja, aminek elegáns eloxált alumínium külseje hosszantartó minőséget és életet biztosít. Különböző színválasztékot és egyedi megoldásokat biztosítanak cégek, vagy társasházak részére új ládák beépítése esetében.

Oszlopba vagy kapuszárnyba épített leveles szekrényeknél van még lehetőség levélbedobó használatára. Ebben az esetben a gyűjtő rész egyedi kialakítást igényel.

Vásárlás előtt mérjük fel körülbelül mi az a levél/szórólap mennyiség, ami érkezik részünkre vagy családunk részére, és ahhoz mérten érdemes a megfelelő méretet kiválasztani, ha nem kötött az adott hely.

Sajnos sok esetben már a meglévő helyére van csak lehetőségünk felszerelni új postaládát, így nem tudunk a régitől eltérni.

Ami bosszúságot tud okozni, hogy egy-egy levélszekrényhez alapból általában csak 2 db kulcs jár, ami egy család esetében kevés, cég esetében meg nagyon kevés. Persze ki lehet jelölni egy személyt, aki minden alkalommal kiveszi a postaládában lévő leveleket, de előfordulhat betegség vagy utazás, és akkor kulcshiány léphet fel.

Elromlott levélszekrény zárcsere esetében, vagy kulcselhagyás során fellépő postaláda zár nyitásra miatt forduljon hozzánk bizalommal!

A postaláda kulcsmásolásról külön nem írunk most részleteket, de természetesen a Kulcskirály zárszaküzletben megoldható a postaláda kulcsainak másolása, sőt, kényelmes keretek között, akár az új levelesszekrényt is ki tudják választani.

Amennyiben elviszik az üzletbe a régi postaláda zárat, hogy egy újat tudjanak vásárolni, gyors és garanciális megoldást kapnak cserébe.

A Kulcskirály zárszaküzlet a postaláda kulcsmásoláson kívül értékesít levélszekrény zárat is, továbbá különböző postaládákat széles méret- és színválasztékban.

KULCSKIRÁLY – Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Telefon: 06-1-312-2064 és 06-70-322-7328