Postaláda típusok

Szerintem közülünk nincs olyan ember, aki ne látott volna még, ne használt volna még, nem rendelkezett vagy rendelkezik postaládával. Mindenkinek van egy lakhelye, lakcíme, ahová a Magyar Posta kézbesíti a leveleit, a szolgáltatók számláit, a hirdetni vágyók pedig a szórólapjaikat, reklámújságjaikat tömik bele a postaládákba.

A ma blogunkban szeretnénk olvasóinkat tájékoztatni, hogy milyen postaládák vannak, hogy mi szerint lehet őket megkülönböztetni.

Három részre bontanánk őket. Az első az anyag szerinti, a másik a szín szerinti, és a típus szerinti megkülönböztetés.

Az anyagok szerint elsősorban a keményebb anyagú, acél postaládákat említenénk meg, melyek erősebbek és hosszabb eltarthatóságra vannak tervezve. A rozsdamentes (inox) postaláda, mint a nevében is benne van, nem rozsdásodik, így külső használatra kiválóan alkalmazható, kitéve azt hónak, fagynak, esőnek. A műanyag postaládákat könnyű, puha, időálló kivitele miatt használják, szinte bármilyen kivitelben meg lehet ezeket vásárolni az erre szakosodott üzletekben. Vannak horganyzott postaládák, amelyek valamilyen galvanizációs folyamattal, néhány mikron felületi vastagságot rávisznek az anyagra, elektronikus módon, vagy pedig fürdőkádas mártással. Továbbá léteznek alumínium postaládák is, amelyek könnyű, puha, festhető anyagból készülnek. Nagyon gyakoriak, és a hulladék-tolvajok is előszeretettel viszik el őket.

Színük szerint:

Zöld postaládák, sárga postaládák, szürke postaládák, piros postaládák, réz postaládák, natúr színű postaládák, kék postaládák, fekete postaládák, fehér postaládák, ezüst postaládák, arany postaládák, bronz postaládák, barna postaládák.

Ezekből a színekből egyedi kérésre szinte bármelyik árnyalat megrendelhető, de egy jól felszerelt szaküzletben, mint pl. a Kulcskirály, a felsorolt színek a polcról megvásárolhatók.

Típus szerint:

Elsőként az utcai postaládákat említenénk meg. Ezeket főként kertes övezetekben találhatjuk meg; kerítésre, kapura, házra szokták őket felszerelni.

Az udvari postaládákat főként a belvárosban, a régi bérházak kapuiban, körfolyosós épületeiben, a földszinten a falra szokták szerelni, rögzíteni.

Univerzális postaládák: mindenki tudja mit jelent a szó. Ez olyan, mint a Jolly Joker, mindenhová fel lehet szerelni, különböző méretben és színben.

Újságtartós postaládák: itt már egy nagyobb kivitelt kell elképzelni. A postaláda gyártó cég egy hosszúkás hengerformát rögzített a postaláda alá valamilyen formában, és ide a kihordó be tudja tenni az újságokat.

Befalazható postaláda: nagy lakóparkokba, társasházakba szokták ezt a módszert alkalmazni. Kívülről csak egy billenő fedél van, névvel/címmel ellátva, utána van egy tároló rekesz, ahová bekerül a levél, és ezt belülről egy kulcsos zárral, ajtó formájában lehet nyitni, zárni.

Lépcsőházi postaláda: panellakások lépcsőházaiba jellemző, ahol akár 15 emeletnyi lakó leveleit kell összegyűjteni. Ezek általában 3-4 sorban vannak elhelyezve, egymás mellett 10-15 darabos tömbben, akár a lépcsőház mindkét oldalán.

Reklámanyag tartók: ez mindenki kedvence. A nem várt anyagok tárolására kitalált tároló doboz. Ez a megoldás még mindig jobb, mint mikor a szél össze-vissza fújja a szórólapokat.

Bedobó-nyílások: vagy külső falrészben szokták őket elhelyezni, amely külső fele csak egy nyílás, belülről pedig nyitható, vagy pedig közvetlenül a bejárati ajtón helyezkedik el, amelyen keresztül a leveleket be lehet dobni a lakásba.

Postaládák értékesítése a Kulcskirályban!

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Tel.: 06-1-312-2064 és 06-70-322-7328

kulcskirály, kulcskirály Budapest, kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás Pest megye