Postaládák forgalmazása

Kivitel

Postaládák kivitelei a következők lehetnek.

Megkülönböztetünk kültéri és beltéri postaládát, ezen kívül egyoldalas vagy kétoldalas levélszekrényt.

Kültérre mindenképpen olyan postaládát javasolunk, amiben a levelek nem áznak el, a küldemény nem sérül meg. A kültéri postaládának több követelménynek is meg tud felelnie. Lehet kerítésoszlopra szerelve, ami egy oldalon rendelkezik bedobó nyílással, valamint egy nagyobb ajtóval, ami kulccsal nyitható, vagy zárható.

Lehet az oszlopba is építve, ilyenkor csak egy levélbedobó nyílás látszódik, az ajtó része ahonnan üríteni lehet, belül található. Családi ház esetében nem is biztos, hogy mindenképpen zárhatónak kell lennie.

Ha nem oszlopba, vagy falra szereljük a szekrényt, egy pánt segítségével bármilyen kerítés típusra fel lehet szerelni a postaládát. Alacsonyabb kerítés esetén lehet a drót felső részére olyan ládát rakni, aminek a teteje nyitható, és belülről egy ajtón keresztül üríthető.

Kültéri postaládák esetében gyakori probléma, a sok nem kívánt, ingyenes hirdetős újság - szórólap. Ezekkel gyakran teletömik a ládát, és ez által nem kapjuk meg a fontosabb leveleket, értesítéseket. Kapható olyan kültéri postaláda is, ami tartalmaz reklámanyag-tartót, 2:1-ben kivitelt.

Kétoldalas postaládát el lehet helyezni a kerítés belső felére, úgy, hogy a bedobó nyílás a külső oldalon van, a belső oldalon pedig csak egy ajtó van, amit ha kinyitunk, tudjuk üríteni.

A beltéri postaládának a leggyakrabban a társasházak részére készített, egyenkülsővel rendelkező szekrényeket nevezünk. Többféle méret van jelen hazánkban, ami elfogadott, de a leggyakoribb lépcsőházi postaláda méret a 35x27 cm, barna vagy szürke  színben.

Ezek minden esetben a falra vannak felcsavarozva, és fix nyílással rendelkeznek. Az ürítő ajtó lehet felülről lefelé nyíló és alulról felfelé csukódó. A legtöbb esetben minden zár saját kulccsal rendelkezik.

Modernebb és újépítésű társasházak már szebb és modernebb postaládákra is gyakran költenek, melyek egységesen, tömbben érkeznek meg, cseréjük pedig nem egyszerű feladat.

A régebbi bérházakban, felújítás során szokták cserélni a postaládákat, itt viszont legtöbbször megtartják ugyanazt a formát, ami volt.

A lépcsőházi postaládák nincsenek kitéve az időjárás viszontagságainak, így csak az alap lemez festését kell védeni.

Fontosnak tartjuk elmondani, hogy a postaládák nem páncélszekrények. Az ajtajaik nincsenek különleges védelemmel ellátva, így némi roncsolással, de pillanatok alatt nyithatók a hozzáértők számára. Az értékek védelmét ne erre bízzuk. Lakáskulcsot semmiképp ne tartsunk benne!

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet – Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Anyagok

A beltéri (lépcsőházi) postaládák anyagai porfestett acél, ritkább esetben rozsdamenetes acél. Az újabb társasházak drágább és szebb kivitelű postaládái alumíniumból készülnek.

Az acélból készült postaládák áraiban, azért mutatkozik meg elsősorban különbség, mert a felhasznált lemez vastagsága nem mindegy, hogy mekkora. A vastagabb és nehezebb anyag többnyire drágább is.

Fontos továbbá a festés minősége, valamint a felhordott festékréteg vastagsága, és színe.

A kültéri postaláda még több anyag variációban megtalálható. A bedobó nyílás lehet alumínium, tömör sárgaréz, vagy acél.

Időjárásálló kivitelnek a rozsdamentes postaládákat javasoljuk. Ezeknek nincs festésük, natúr inox anyagból készülnek, és az örök időnek szánták őket.

kulcskirály, kulcskirály Budapest, kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás Pest megye
kulcskirály, kulcskirály Budapest, kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás Pest megye
kulcskirály, kulcskirály Budapest, kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás Pest megye

Márkák

Magyarországon a postaládák többsége hazai gyártású, már ami a lépcsőházi postaládákat érinti. Ezeket nem lehet importból megoldani, mert a súly és a terjedelem végett a szállítási költség hatalmas lenne. Továbbá a társasházak nem cserélik le azokat túl gyakran sem, sokan 20-30-40 éves levélszekrényeket használnak, amik már nagyon rondák, többször átragasztott nevekkel, összetört ajtókkal, és borzalmas összképpel.

Azért egy-egy magyar gyártót meg lehet említeni, ilyen pl. a Sólyomvölgy Bt levélszekrény-gyártó.

Szaküzletünk, a Kulcskirály, már több évtizede forgalmaz mindenféle márkájú postaládát. Egész évben elérhetőek vagyunk, nyitvatartási időben, a város közepén.

Pár évtizede már elérhető egy magasabb árkategóriás, beépíthető postaláda-család, a Silmec. Ezek a postaládák Olaszországból érkeznek, amelyek tartós és megbízható levélszekrények. Több társasház is rendel belőlük, főleg újépítésű lakóparkokban. A postaládák igényes megjelenése és tartóssága megkérdőjelezhetetlen.

Ám a Silmec gondol azokra is, akik családi ház kerítésére keresnek postaládát. Szaküzletünkben minden változatot megtalál.

KULCSKIRÁLY zárszaküzlet – Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Raktáron tarunk

Szürke, fehér, és kalapácslakk barna lépcsőházi postaládákat. Az ajtó nyílhat felfelé és lefelé is.

Kültéri-, beltéri postaláda, postaláda-ajtó - ami lehet alumínium, levélbedobó nyílások nagy választékban kaphatók.

Kültéri postaládából kb. 50 féle van, amelyek azonnal elérhetők raktárról, kisebb- és nagyobb álló- illetve fekvő kivitelben.

Az acél postaládák színei: fehér, zöld, narancs, citromsárga, fekete, stb.

Felhasználási helyei

Kültéri postaládák kerítésre is helyezhetőek, de sokszor oszlopra, vagy oszlopba vannak építve. Lényeges szempont, hogy a postaládának a kézbesítő számára minden esetben elérhetőnek kell lenni, és névvel vagy nevekkel el kell látni. Cég esetében kötelező a székhely címén a postaládát jól láthatóan a cég nevével ellátni! Ez kültér és beltér esetén is fontos.

A lépcsőházi postaládákat minden esetben a társasház falára szokták felhelyezni. Ezt olykor egy befoglaló keretbe helyezik. Silmec esetében külön gyűjtő keret is rendelhető.

A bedobó nyílásokat közvetlenül a kapuba, vagy kőoszlopba szokták behelyezni.

Élettartama

A postaládák élettartamát azok alapanyaga és festése határozza meg elsősorban. Az alumínium és rozsdamentes postaládák gyakorlatilag csak akkor mennek tönkre, ha fizikai sérülést ejtünk rajtuk, különben mondhatni, hogy örök darabok.

A lemezből készült postaládák (társasházi, lakótelepi) darabok élethossza elsősorban a festék minőségén múlik, hiszen ez a réteg védi a korróziótól.

Garancia

Hibás festésből adódhat későbbi korrodálás, ezekre minden esetben 6 hónap szavatossági időt adunk. Mivel nem bonyolult dologról van szó, így ezt az NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatal) szabályozza.

A kulcsra és a zárszerkezetre szintén 6 hónap szavatossági idő tartozik. Üzletünkben minden esetben kipróbáljuk a postaládához tartozó kulcsokat.

Postaládák értékesítése a Kulcskirályban!

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 63.

Tel.: 06-1-312-2064 és 06-70-322-7328

kulcskirály, kulcskirály Budapest, kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás Pest megye
kulcskirály, kulcskirály Budapest, kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás Pest megye
kulcskirály, kulcskirály Budapest, kulcsmásolás, kulcsmásolás Budapest, kulcsmásolás Pest megye