Kulcsmásolás vagy zárcsere?

A Kulcskirály Budapest piacvezető kulcsmásoló üzlete, ahol nagyon sokan megfordulnak kulcsmásolás céljából.

Vannak irodák, akik azért másoltatnak kulcsot, mert vettek fel új embereket, bővült a cég, és szükség van további kulcsokra. Vannak olyan élethelyzetek, amikor több kulcsra van szükség. Amikor a gyerek iskolába megy és egyedül megy haza, ha nincs otthon senki, be kell, hogy tudjon menni a házba vagy a lakásba. Albérleteseknek is szükségük van kulcsra, a bérelt lakáshoz szükséges annyi kulcs, hogy mindenki meg tudja oldani a hazajutást probléma mentesen.

Amikor lakást vagy házat vásárolunk, mindegy, hogy újépítésű, vagy régebbi, mindegy, hogy volt-e előtte lakva, vagy sem, mi minden ingatlan vásárlást követően zárcserét javaslunk. Attól függően mi a következő célunk, be akarunk-e költözni vagy mesterembereket hívunk átalakítás céljából, de érdemes a zárcserét elvégezni. A régi kulcsokról semmit nem tudunk, és az a legmegnyugtatóbb, ha fizikálisan is ki van zárva mindenki, akinek kulcsa lehetett az ingatlanhoz. Sajnos Magyarországon ez még sokak számára nem egyértelmű.

A Kulcskirály zárszaküzletet nagyon sokan keresik meg a legkülönbözőbb kulcstípusokkal. Sok esetben a kulcsmásolásra azért van szükség, mert az előző lakó, vagy építtető, nem adott elég kulcsot. A kulcsok között vannak egyszerűek, és komplikáltabb darabok is.

Másolásvédett, kódkártyás kulcsokkal is sok esetben keresnek minket, miszerint ezt a kulcsot kapták, de kevés, csináljunk róla másolatot. Kártya nincs! Sajnos ebben az esetben nem áll módunkban elkészíteni a kulcsot, akkor sem, ha tulajdoni lapot hoz bárki. Minden ilyen esetben a zárbetét cseréjét ajánljuk!

Egy ingatlan értéke nem kevés, de a bejárati ajtóban lévő kulcsok cseréjére minden esetben sajnálják az összeget a magyarok. Pedig kizárólag így lehetünk biztosak abban, hogy senki illetéktelen kezébe nem került a mi ingatlanunk kulcsa!

Ha felújíttatjuk a lakást, vagy ha ajtó cserében gondolkodunk, érdemes ideiglenes zárbetétet vásárolni. Sok olyan történetet hallottunk, hogy az eladó nagyon megbízható személy, de sajnos a kártyát ő sem találja. Lehet, hogy az előző tulaj adott a kulcsokból olyan személyeknek is, akik már kevésbé megbízhatók.

Volt olyan amikor azt mondták, hogy ehhez a zárhoz csak egy kulcs jár, és még kellene másoltatni. Egy kulcsos zár csak szobaajtóhoz van, minden komolyabb biztonsági ajtózárhoz, vagy biztonsági zárbetéthez legalább három kulcs tartozik. Ezért is fontos, hogy mi magunk tudjuk a kulcsok biztos helyét és azoknak a pontos darabszámát!

Egy izraeli RB LOCXIS biztonsági zárbetéthez biztosan nem kettő és nem négy kulcs tartozik gyárilag. Ha ennyi kulcsot kapunk, azonnal cseréljünk zárat vagy kódoltassuk át a zárbetétet!

Egy kéttollas Mottura záras ajtóhoz sem egy- vagy kettő kulcs jár, hanem legalább három, és mindegyik kulcson a Mottura felirat szerepel. Ha valamelyik kulcsnak a fején lévő felirat nem egyezik meg a többivel, ott biztosak lehetünk abba, hogy nem eredeti kulcsokat kaptunk, hanem másolatot. Ha egy másolat készülhetett, készülhetett bármennyi, senki nem fogja tudni pontosan meghatározni.

Ha több zár, vagy zárbetét található az ajtón, meg kell nézetni szakemberrel, hogy melyiket érdemes lecserélni, ha nem akarjuk az összeset új kulcsokkal ellátni.

A végleges kialakításnál egy kis előre tervezéssel lehetőség van a kulcscsomót egyszerűbbé tenni. Bármilyen zárat, zárbetétet vagy lakatot meg lehet csinálni ugyanarra a kulcsra. Egy ilyen zárrendszert érdemes valamilyen közép- vagy felső kategóriából megcsináltatni, aminek a kulcsai csak kódkártyával másolhatók. A Kulcskirály szakemberei szívesen segítenek a végleges zárak kiválasztásában és elkészítik a lehető legjobb megoldást!

Lakásba vagy házba költözés esetén mi továbbra is azt javasoljuk, ne törődjünk azzal mit mondott az eladó, a kulcsok számunkra ellenőrizetlenek, ezért mindenképpen az új zár jelenti a hatékony védelmet ingatlanunk számára.

KULCSMÁSOLÁS – KULCSKIRÁLY

Budapest VI., Bajcsy-Zsilinszky út 63. (Nyugati térnél)

06-1-312-2064 és 06-70-322-7328

Kategória: Egyéb.